DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

absenteism

Ads by Google:

absenteísm s. f. 1. absenţă frecventă şi nemotivată dintr-un loc de muncă. 2. mod de exploatare a pământului printr-un intermediar. 3. neparticiparea la alegeri sau la şedinţe politice. ♢ ~ parlamentar = practică folosită de deputaţii opoziţiei constând în neparticiparea la sesiunile parlamentului, pentru întârzierea sau blocarea adoptării unor legi. (< fr. absentéisme, engl. absenteeism)

ABSENTEÍSM s.n. 1. Absenţă îndelungată a deţinătorului unei proprietăţi funciare, pe care o exploatează printr-un intermediar. 2. Absenteism parlamentar = practică folosită mai ales de deputaţii aflaţi în opoziţie, constând în neparticiparea la sesiunile parlamentului, cu scopul de a întârzia sau de a împiedica adoptarea unor legi. – Din fr. absentéisme.

absenteísm s. n.

ABSENTEÍSM n. 1) Exploatare a unei proprietăţi funciare de un intermediar în timpul absenţei îndelungate a proprietarului. 2) Absenţă frecventă dintr-un loc (de muncă). /<fr. absentéisme

ABSENTEÍSM s.n. 1. Exploatare a pământului pe care o făcea proprietarul printr-un intermediar, el ţinându-se departe de proprietatea sa. 2. (Psih.) Lipsă de asiduitate în muncă; comportament al celui care este adesea absent. [< fr. absentéisme].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten