DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

absorbi

Ads by Google:

absorbí vb. I. tr. 1. a se îmbiba, a suge, a încorpora ceva. 2. a prelua cunoştinţe, idei, elemente specifice etc., asimilându-le în propria structură. 3. (fig.) a preocupa intens. II. refl. (fig.) a se cufunda în gânduri (< fr. absorber, lat. absorbere)

ABSORBÍ, absórb, vb. IV. Tranz. 1. A suge, a înghiţi, a încorpora o substanţă etc. ♦ A reţine o parte din particulele sau din energia radiantă care cade pe un corp. 2. Fig. A preocupa în mod intens; a captiva. – Din fr. absorber (după sorbi).

ABSORBÍ vb. 1. a aspira, a încorpora, a înghiţi, a resorbi, a sorbi, a suge, a trage. (Pământul ~ apa de precipitaţii.) 2. a acapara, a domina, a preocupa, a stăpâni. ( Îl ~ rezolvarea unei probleme.)

absorbí vb. → sorbi

A ABSORBÍ absórb tranz. 1) (despre corpuri poroase) A atrage în sine; a lăsa să pătrundă în sine; a îmbiba. 2) fig. A preocupa în întregime; a captiva. /<fr. absorber, lat. absorbere

ABSORBÍ vb. 1. A suge, a înghi i, a se îmbiba 2. A preocupa -Din fr. Absorber

ABSORBÍ vb. IV. tr. 1. A se îmbiba de..., a suge, a trage; a înghiţi. 2. (Fig.) A preocupa, a cuprinde mintea, gândurile cuiva. [< fr. absorber, cf. lat. absorbere].

absorbí (-b, -ít) vb. – 1. A suge, a înghiţi, a se îmbiba. – 2. A preocupa. < Fr. absorber, cf. sorbi. – Der. absorbant, adj.; absorbitor, adj.; absorpţiune, s.f., din fr.


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten