DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

ecuson

Ads by Google:

ECUSÓN, ecusoane, s.n. 1. Ornament sculptat, pictat etc., de obicei în formă de scut, pe care sunt înfăţişate inscripţii, elemente heraldice etc. 2. Mică bucată de metal, de plastic sau ţesătură ataşată de îmbrăcăminte, având imprimate unele date despre persoana care o poartă. – Din fr. écusson.

ECUSÓN s. n. 1. mică bucată de stofă sau de mătase cusută pe o uniformă militară indicând arma, unitatea etc. ♢ mică piesă de plastic, de metal sau ţesătură, purtată ca legitimaţie la locul de muncă, la congrese etc. 2. stemă blazon. 3. placă de metal sau alt material în formă de scut, care poartă anumite însemne. ♢ loc încadrat de decoraţii şi ornamente pe care se sculptează piese heraldice sau inscripţii. (< fr. écusson)

ecusón s. n., pl. ecusoáne

ECUS//ÓN ~oáne n. 1) Ornament împodobit cu inscripţii, semne heraldice etc. 2) Mică bucată de stofă cusută pe o uniformă (în special militară), care indică apartenenţa la o unitate sau la o organizaţie. /<fr. écusson

ECUSÓN s.n. 1. Stemă, blazon. 2. Placă de metal sau din alt material, de obicei în formă de scut, care poartă anumite însemne. ♦ (Arhit.) Loc încadrat de decoraţii şi de ornamente pe care se sculptează piese heraldice sau inscripţii. [Pl. -oane. / < fr. écusson].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten