DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

edilitate

Ads by Google:

EDILITÁTE s.f. 1. Îngrijire a edificiilor şi a lucrărilor de interes public ale unui oraş; înzestrare a unui oraş cu astfel de edificii şi de lucrări. 2. Disciplină care se ocupă cu studiul, executarea şi exploatarea lucrărilor de interes public, destinate să asigure un mediu salubru şi un anumit grad de confort într-o localitate. – Din fr. édilité, lat. aedilitas, -atis.

EDILITÁTE s. f. 1. operă de construire şi de îngrijire a edificiilor şi a lucrărilor de interes public ale unui oraş. 2. disciplină cu studiul, executarea şi exploatarea lucrărilor de interes public. (< fr. édilité, lat. aedilitas)

edilitáte s. f., g.-d. art. edilităţii

EDILITÁTE f. Ansamblul lucrărilor de interes public dintr-o localitate, destinată asigurării unui mediu salubru pentru locuitorii acesteia. /<fr. édilité, lat. aedilitas, ~atis

EDILITÁTE s.f. Operă de construire şi de îngrijire a edificiilor şi a lucrărilor de interes public ale unui oraş. ♦ Disciplină care se ocupă cu studierea şi cu executarea lucrărilor de interes public. [< lat. aedilitas, cf. fr. édilité].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten