DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

jaz

Ads by Google:

JAZ, (2) jazuri, s.n. 1. Muzică uşoară (de dans), adesea cu caracter de improvizaţie, provenită din împletirea elementelor folclorice nord-americane (muzica populară a negrilor) cu muzica popoarelor europene, caracterizată printr-un ritm vioi, sincopat. 2. Orchestră formată de obicei din instrumente de suflat şi de percuţie care execută această muzică; jazband. [scris şi: jazz] – Din fr., engl. jazz.

JAZ GEZ/ s. n. 1. muzică modernă cu ritm viu, sincopat, cu caracter de improvizaţie, preluat din folclorul negrilor din America. 2. orchestră formată din instrumente de suflat şi de percuţie, care execută acest gen de muzică: jazband. (< fr., amer. jazz)

JAZ s. (MUZ.) jazband.

jaz s. n., (orchestre) pl. jázuri

JAZ -uri n. 1) Muzică modernă (de dans) provenită din muzica negrilor americani, având un ritm viu, sincopat şi, de cele mai multe ori, caracter de improvizaţie. 2) Orchestră care execută asemenea muzică, formată, mai ales, din instrumente de percuţie şi de suflat. [Monosilabic] /<engl. jazz

JAZ s.n. 1. Muzică modernă de dans, cu ritm viu, sincopat. 2. Orchestră formată de obicei din instrumente de suflat şi de percuţie, care execută acest gen de muzică; jazband. [Pron. geiz, pl. -zuri, scris şi jazz. / < fr., engl., americ. jazz].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten