DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

jerseu

Ads by Google:

JERSÉU, jerseuri (jersee), s.n. 1. Obiect de îmbrăcăminte tricotat sau împletit, din lână, din bumbac etc., de obicei cu mâneci lungi şi deschis în faţă, care acoperă partea de sus a corpului. 2. Ţesătură elastică tricotată, de lână, de bumbac, de mătase etc., din care se fac obiecte de îmbrăcăminte; tricot. – Din fr. jersey.

JERSÉU s. n. 1. ţesătură elastică de lână, de fire sintetice, bumbac sau mătase. 2. obiect de îmbrăcăminte împletit din lână sau bumbac, peste partea de sus a corpului. (< fr. jersey)

JERSÉU s. pulover.

jerséu s. n., art. jerséul; pl. jerséuri /jersée

JERSÉ//U ~uri n. 1) Ţesătură elastică, tricotată din lână, bumbac sau mătase, folosită la confecţonarea obiectelor de îmbrăcăminte; tricot. 2) Obiect de îmbrăcăminte tricotat, lung până la brâu şi deschis în faţă, de obicei cu mâneci lungi, purtat peste bluză sau rochie. [Pl. jersee] /<fr. jersey

JERSEU, -uri adj. s.n. Obiect de îmbrăcăminte împletit din lână, deschis în fa ă. -Din fr. Jersey

JERSÉU s.n. 1. Ţesătură elastică de lână, de fire sintetice, de bumbac sau de mătase, din care se fac obiecte de îmbrăcăminte. 2. Obiect de îmbrăcăminte împletit din lână sau din bumbac, care se poartă peste partea de sus a corpului. V. pulover. [Pron. -seu, pl. -euri, var. jerse s.n. / < fr. jersey].

jerséu (-uri), s.n. – Obiect de îmbrăcăminte împletit din lînă, deschis în faţă. Fr. jersey.


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten