DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

nacela

Ads by Google:

NACÉLĂ, nacele s.f. 1. Cabină (deschisă) atârnată de un balon pentru a transporta echipajul, lestul, instrumentele etc. ♦ Cabină metalică închisă în care se află echipajul şi motoarele unui dirijabil. 2. Vas de laborator de formă alungită, folosit pentru calcinări. – Din fr. nacelle.

NACÉLĂ s. (AV.) gondolă. (~ la un balon.)

nacélă s. f., g.-d. art. nacélei; pl. nacéle

NACÉL//Ă ~e f. 1) Cabină atârnată de un balon zburător sau de un dirijabil. 2) Vas mic, lunguieţ, confecţionat dintr-un material refractar, folosit în unele operaţii de laborator. /<fr. nacelle

NACÉLĂ s.f. Cabină suspendată se un balon, în care se află echipajul.

NACÉLĂ s.f. 1. Coş deschis sau cabină (metalică) atârnată de un balon, în care se transportă aeronauţii, lestul, aparatele de bord etc. ♦ Cabină a unui dirijabil, unde sunt instalate motoarele şi în care sunt transportate persoanele etc. 2. Vas de laborator de formă alungită, folosit pentru calcinări. [< fr. nacelle].

NACÉLĂ s. f. 1. coş deschis, cabină suspendată de un balon, în care se transportă aeronauţii, lestul, instrumentele de bord. 2. carenaj care conţine grupul motopropulsor al unui avion. ♢ cabină de motor a unui dirijabil. 3. vas de laborator de formă alungită, pentru calcinări. 4. element arhitectural de secţiune semiovală cu axa verticală, scobit în zid. (< fr. nacelle)


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten