DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

vampir

Ads by Google:

VAMPÍR, vampiri, s.m. 1. Specie de lilieci mari care trăiesc în America de Sud şi în America Centrală şi care se hrănesc cu sângele păsărilor şi mamiferelor (surprinse în somn) (Phyllostoma spectrum). 2. Personaj din mitologia populară despre care se crede că suge sângele celor vii. ♦ Fig. Persoană care asupreşte crunt pe cineva. 3. Criminal care ucide pentru plăcerea de a vedea curgând sânge. – Din fr. vampire, germ. Vampir.

vampír s. m., pl. vampíri

VAMPÍR ~i m. 1) Liliac mare răspândit în America de Sud şi Centrală, care suge sângele păsărilor şi animalelor adormite. 2) Personaj fantastic, despre care se crede că ar suge sângele oamenilor vii. 3) fig. Individ care se îmbogăţeşte prin exploatarea cruntă a oamenilor. 4) Criminal care ucide pentru plăcerea de a vedea sânge. /<fr. vampire, germ. Vampir

VAMPÍR s.m. 1. Personaj imaginar despre care se credea că ar suge sângele celor vii; strigoi. ♦ (Fig.) Exploatator sălbatic. 2. (Zool.) Specie de liliac mare care trăieşte în America de Sud şi care suge sângele animalelor şi al oamenilor pe care-i surprinde adormiţi. [< fr. vampire, cf. germ. Vampir].

VAMPÍR s. m. 1. liliac mare din America de Sud care suge sângele animalelor şi al oamenilor pe care-i surprinde adormiţi. 2. personaj imaginar despre care se credea că ar suge sângele celor vii. ♢ (fig.) exploatator sălbatic. 3. criminal care ucide din plăcerea de a vedea sânge. (< fr. vampire, germ. Vampir)


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten