DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

echipaj

Ads by Google:

ECHIPÁJ, echipaje, s.n. 1. Totalitatea personalului de conducere şi de deservire a unei nave, a unui avion, a unui tanc etc. 2. Grup de sportivi care se găsesc pe o ambarcaţie, un avion, un bob, o motocicletă etc. şi care participă la conducerea acestora. 3. Partea fixă sau partea mobilă a unui instrument. 4. (Ieşit din uz) Trăsură de lux (împreună cu caii înhămaţi la ea). – Din fr. équipage.

ECHIPÁJ s. n. 1. personalul unei (aero)nave, al unui tanc etc. 2. grup de elevi care participă la un concurs, reprezentând şcoala, oraşul etc. 3. termen comun pentru partea fixă ori pentru cea mobilă a unui instrument. 4. trăsură de lux trasă de cai; caleaşcă. (< fr. équipage)

ECHIPÁJ s. v. caleaşcă.

echipáj s. n., pl. echipáje

ECHIPÁJ ~e n. 1) Personal care deserveşte o navă, aeronavă sau un vehicul militar. 2) înv. Trăsură luxoasă trasă de cai şi personalul care o deserveşte. /<fr. équipage

ECHIPÁJ s.n. 1. Personalul unei nave, al unui avion, al unui tanc etc. 2. Termen comun fie pentru partea fixă, fie pentru cea mobilă a unui instrument. 3. Trăsură de lux trasă de cai. [Var. echipagiu s.n. / < fr. équipage, cf. it. equipaggio].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten