DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

echipament

Ads by Google:

ECHIPAMÉNT, echipamente, s.n. 1. Totalitatea obiectelor de îmbrăcăminte, de încălţăminte şi de accesorii cu care este dotat un militar, un sportiv, un excursionist, un scafandru etc. pentru a (se) echipa. 2. Ansamblu de piese, de dispozitive şi de mecanisme, împreună cu elementele de legătură, aparţinând unei instalaţii, unei maşini etc. şi îndeplinind o anumită funcţie în cadrul acestor sisteme tehnice. ♢ Echipament de bord = ansamblu de aparate, mecanisme şi instalaţii care serveşte pentru controlul zborului şi funcţionării motorului unui avion, precum şi pentru asigurarea condiţiilor de confort în interiorul acestuia. Echipament de campanie = echipament pe care îl poartă soldaţii pe front sau la instrucţie. – Din fr. équipement.

ECHIPAMÉNT s. n. 1. totalitatea obiectelor cu care se echipează cineva. o ~ de campanie = echipament pe care îl poartă soldaţii în război sau la instrucţie. 2. ansamblu de piese şi dispozitive ale unei maşini, instalaţii etc. care îi asigură buna funcţionare. (< fr. équipement)

ECHIPAMÉNT s. (MIL.) efecte (pl.). (~ al unui ostaş.)

echipamént s. n., pl. echipaménte

ECHIPAMÉNT ~e n. 1) Totalitate a obiectelor de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, care servesc pentru a dota o persoană (militari, excursionişti, sportivi etc.). 2) Totalitate a dispozitivelor şi a mecanismelor care asigură funcţionarea unei maşini sau instalaţii. /<fr. équipement

ECHIPAMÉNT s.n. 1. Totalitatea obiectelor cu care se echipează cineva. ♢ Echipament de campanie = echipament pe care îl poartă soldaţii în război sau la instrucţie. 2. Totalitatea pieselor şi a dispozitivelor unei maşini, ale unei instalaţii etc. care îi asigură buna funcţionare. [Pl. -te, -turi. / < fr. équipement].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten