DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

editorial

Ads by Google:

EDITORIÁL, -Ă, editoriali, -e, adj., s.n. 1. Adj. Care aparţine editurii sau editării, privitor la edituri sau la editare. 2. S.n. adj. (Articol de ziar, de revistă etc., de obicei nesemnat) care exprimă părerea conducerii unei publicaţii faţă de o problemă actuală importantă. [Pr.: -ri-al] – Din fr. editorial.

EDITORIÁL, - I. adj. referitor la edituri sau editări. II. s. n. articol de fond care exprimă punctul de vedere al unei publicaţii sau al unui post de emisiune într-o anumită problemă. (< fr. éditorial)

EDITORIÁL s. (PRESĂ) articol de fond.

editoriál adj. m. (sil. -ri-al), pl. editoriáli; f. sg. editoriálă, pl. editoriále

editoriál s. n. (sil. -ri-al), pl. editoriále

EDITORIÁL2 ~e n. Articol de ziar sau de revistă care exprimă punctul de vedere oficial al redacţiei într-o problemă actuală şi importantă; articol de fond. [Sil. e-di-to-ri-al] /<fr. éditorial

EDITORIÁL1 ~ă (~i, ~e) 1) Care ţine de editură; propriu editurii. 2) Care ţine de editare; propriu editării. Cheltuieli ~e. [Sil. e-di-to-ri-al] /<fr. éditorial

EDITORIÁL, -Ă adj. Referitor la editarea cărţilor, a revistelor etc.; de editură. // s.n. Articol în care se arată părerea redacţiei unei publicaţii într-o anumită problemă. [Pron. -ri-al. / cf. fr. éditorial, it. editoriale, engl. editorial].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten