DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

handicap

Ads by Google:

HANDICÁP, handicapuri, s.n. 1. (Sport) Punctaj acordat unui concurent mai slab. ♦ Totalitatea punctelor cu care o echipă a fost pusă în inferioritate de echipa adversă. 2. Fig. Greutate, piedică intervenită în munca cuiva. 3. Deficienţă senzorială, motorie, mintală sau orice altă infirmitate a unei persoane. – Din engl., fr. handicap.

HANDICÁP s. n. 1. (sport) avantaj acordat unui concurent mai slab într-o competiţie pentru a avea şanse egale. ♢ totalitatea punctelor cu care o echipă sau un concurent a fost pus în inferioritate de adversar. 2. dezavantaj care pune pe cineva în stare de inferioritate. 3. deficienţă fizică. (< engl., fr. handicap)

HANDICÁP s. v. dezavantaj, dificultate, gre-utate, impas, impediment, inconvenient, neajuns, nevoie, obstacol, oprelişte, piedică, stavilă.

handicáp s. n., pl. handicápuri

HANDICÁP ~uri n. 1) (în competiţiile sportive) Avantaj acordat unui concurent mai slab (pentru a egala şansele de câştig). 2) (în competiţiile sportive) Diferenţă (mare) de puncte dintre echipa învingătoare şi cea învinsă. 3) Piedică în desfăşurarea unei activităţi; dezavantaj. 4) fig. Stare de inferioritate (fizică sau morală). /<engl., fr. handicap

handicap

HANDICÁP s.n. 1. (Sport) Avantaj pe care îl capătă concurenţii mai slabi într-o competiţie pentru a avea şanse egale; avantaj acordat unui concurent mai slab. ♦ Totalitatea punctelor cu care o echipă a fost pusă în inferioritate de echipa adversă. 2. (Fig.) Greutate, piedică în muncă etc. [< engl., fr. handicap].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten