DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

iarovizare

Ads by Google:

IAROVIZÁRE, iarovizări, s.f. 1. Unul dintre stadiile de dezvoltare individuală a plantelor, care urmează imediat după germinaţie şi care se desfăşoară, în afară de alte condiţii, la o temperatură specifică fiecărei plante. 2. Procedeu agrotehnic de tratare a seminţelor plantelor de cultură înainte de însămânţare, care face ca plantele să răsară mai devreme, să se dezvolte mai repede şi să dea recolte mai bogate. – V. iaroviza. Cf. rus. i a r o v i z a ţ i i a.

IAROVIZÁRE s. f. 1. stadiu de dezvoltare a unei plante, care urmează imediat după germinaţie, desfăşurându-se în condiţii de temperatură specifice. 2. tratarea seminţelor în vederea scurtării perioadei de vegetaţie a plantelor, a sporirii producţiei şi a obţinerii de noi soiuri. (după rus. jarovizaţiia)

iarovizáre s. f. (sil. ia-), g.-d. art. iarovizării; pl. iarovizări

IAROVIZ//ÁRE ~ări f. Procedeu de tratare a seminţelor plantelor de cultură înainte de reînsămânţare, pentru a grăbi răsărirea şi a asigura o mai bună dezvoltare a lor. /<rus. iarovizatiia

IAROVIZÁRE s.f. 1. (Biol.) Stadiu de dezvoltare a unei plante, care urmează imediat după germinaţie, desfăşurându-se în condiţii de temperatură specifice fiecărei plante. 2. Tratare a seminţelor în vederea scurtării perioadei de vegetaţie a plantelor, a sporirii producţiei şi a obţinerii de noi soiuri. [Cf. rus. iarovizaţiia].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten