DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

iconologie

Ads by Google:

ICONOLOGÍE s.f. 1. Ştiinţă care se ocupă cu studierea atributelor proprii diferitelor personaje din mitologia greco-romană, creştină etc., a căror cunoaştere permite artiştilor să reprezinte personajele respective. 2. Ramură a paleontologiei care studiază urmele (de locomoţie) lăsate de vertebrate pe unele sedimente. – Din fr. iconologie.

ICONOLOGÍE s. f. 1. ştiinţă care studiază atributele ce caracterizează personajele unei mitologii, necesare artiştilor pentru a le reprezenta. 2. repertoriu de simboluri. ♢ disciplină care studiază şi interpretează reprezentările din artele plastice. (< fr. iconologie)

iconologíe s. f., art. iconología, g.-d. iconologíi, art. iconologíei

ICONOLOGÍE f. 1) Ştiinţă care se ocupă cu studiul atributelor caracteristice diferitelor personaje din mitologie. 2) Disciplina care studiază şi interpretează reprezentările acestora în artele plastice. /<fr. iconologie

ICONOLOGÍE s.f. 1. Ştiinţă care studiază atributele ce caracterizează zeităţile unei mitologii, necesare artiştilor pentru a reprezenta personajele respective. ♦ (Arte) Disciplină care studiază şi interpretează reprezentările folosite în artele plastice. 2. Ramură a paleontologiei care se ocupă cu studiul urmelor de locomoţie lăsate de vertebrate pe unele sedimente. [< fr. iconologie, cf. gr. eikon – imagine, logos – studiu].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten