DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

jalon

Ads by Google:

JALÓN, jaloane, s.n. 1. Bară lungă de lemn sau de metal, care serveşte la marcarea şi la semnalizarea punctelor de pe teren în diverse lucrări topografice. 2. Fig. Element care marchează un punct sau o etapă în desfăşurarea unei activităţi. – Din fr. jalon.

JALÓN s. n. 1. ţăruş înalt, vopsit în inele roşii şi albe, servind la marcarea unui aliniament de teren. 2. (fig.) ceea ce serveşte pentru a marca un punct, o etapă în desfăşurarea unei activităţi. (< fr. jalon)

JALÓN s. v. indicator.

jalón s. n., pl. jaloáne

JAL//ÓN ~oáne n. 1) Tijă lungă (de lemn sau de metal) cu dungi albe şi roşii, folosită în lucrările de topografie pentru marcarea unei linii, a unor puncte sau a unei direcţii pe teren. 2) fig. Element care marchează un moment semnificativ sau crucial în desfăşurarea unei acţiuni, unui proces etc. /<fr. jalon

JALÓN s.n. Ţăruş înalt, vopsit în inele roşii şi albe, care serveşte la marcarea unui aliniament de teren. ♦ (Fig.) Ceea ce serveşte pentru a marca un punct sau o etapă în desfăşurarea unei activităţi. [Pl. -oane. / < fr. jalon].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten