DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

jeton

Ads by Google:

JETÓN, jetoane, s.n. 1. Fisă. 2. Sumă plătită membrilor unui consiliu de administraţie al unei întreprinderi pentru fiecare şedinţă la care iau parte. – Din fr. jeton.

JETÓN s. n. 1. fisă. o ~ de prezenţă = a) fisă cu care se marchează prezenţa la un consiliu de administraţie al unei societăţi şi pe baza căreia se încasează o sumă ca remuneraţie; (p. ext.) suma încasată; b) fisă, placă de metal care se aşază la tabloul de pontaj de la poarta întreprinderii. 2. piesă mică de carton, lemn sau plastic, pătrată, pe care sunt desenate imagini diferite, în jocurile didactice de cunoaştere a mediului înconjurător. (< fr. jeton)

JETÓN s. fisă, (înv.) socotea. (~ la ruletă.)

jetón s. n., pl. jetoáne

JET//ÓN ~oáne n. 1) Piesă metalică sub formă de monedă, cu ajutorul căreia se declanşează un automat; fisă. ~ de telefon. 2) Piesă plată reprezentând o anumită valoare sau un număr de ordine. 3) Sumă încasată de membrii consiliului de administraţie al unei societăţi pentru participarea la şedinţe. /<fr. jeton

JETÓN s.n. Fisă. ♦ Piesă cu care se marchează prezenţa la un consiliu de administraţie al unei societăţi şi pe baza căreia se încasează o sumă ca remuneraţie; (p. ext.) suma încasată. [< fr. jeton].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten