DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

kilometraj

Ads by Google:

KILOMETRÁJ, kilometraje, s.n. Distanţa în kilometri dintre un punct al unei căi de comunicaţie şi un punct de plecare, măsurată în lungul acestei căi. ♢ Distanţa în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ♢ Instrument de măsură montat la unele vehicule pentru a înregistra distanţele parcurse de vehicul sau viteza de deplasare. (sil. -traj) [Scris şi: chilometraj] – Din fr. kilométrage.

KILOMETRÁJ s. n. 1. măsurarea în kilometri a unui itinerar. ♢ distanţa, în kilometri, parcursă de un autovehicul. 2. aparat de bord care înregistrează distanţa parcursă. (< fr. kilométrage)

kilometráj s. n. (sil. -traj), pl. kilometráje

KILOMETRÁJ -e n. 1) Distanţa în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. 2) Instrument montat la unele vehicule care înregistrează distanţa parcursă sau viteza lui de deplasare. 3) Măsurare în kilometri a unei distanţe parcurse. [Sil. -me-traj] /< fr. kilométrage

KILOMETRÁJ s.n. Distanţa în kilometri dintre două puncte ale unui drum. ♦ Distanţa în kilometri parcursă de un vehicul într-un anumit timp. ♦ Instrument care înregistrează distanţa parcursă de un vehicul sau viteza lui de mers. [Cf. fr. kilométrage].


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten