DEXOnline

Dictionar Explicativ al Limbii Romane


Cauta un cuvant:

padoc

Ads by Google:

PADÓC, padocuri, s.n. Loc îngrădit într-o păşune, rezervat pentru unele animale domestice; teren împrejmuit şi amenajat în mod special, în apropierea grajdurilor, destinat întreţinerii şi mişcării animalelor domestice în aer liber. ♦ Spec. Loc îngrădit lângă boxa unui cal de curse sau lângă un hipodrom, unde sunt lăsaţi în libertate sau plimbaţi caii, înainte de alergări. – Din fr., engl. paddock.

padóc s. n., pl. padócuri

PADÓC ~uri n. 1) Porţiune de teren îngrădită (într-o păşune sau în apropierea grajdului), unde se ţin vitele vara. 2) Loc împrejmuit din apropierea unui hipodrom unde sunt plimbaţi caii înainte de curse. /<fr., engl. paddock

PADÓC s.n. Teren îngrădit în apropierea grajdului, unde se ţin animalele pentru a le permite mişcarea la soare şi la aer. ♦ Loc lângă boxa unui cal de curse; loc unde se ţin caii înainte de a intra pe pista de alergări. [< engl., fr. paddock].

PADÓC s. n. 1. teren îngrădit în apropierea grajdului, unde se ţin animalele pentru a le permite mişcarea în aer liber. 2. loc lângă boxa unui cal de curse sau lângă un hipodrom unde se ţin caii înainte de alergări. (< fr., engl. paddock)


Trimite cuvantul pe Yahoo Messenger unui prieten